Väljapressija lasi lubatust rohkem metsa maha võtta

MEIE MAA: Lubatust rohkem tammemetsa maha võtta lasknud väljapressija peab kohtuotsuse järgi maksma keskkonnale ja kinnistu omanikule tekitatud kahju katteks kokku ligi 15 000 eurot.
Elvis Kavak (26) korraldas 2011. aasta 3. kuni 7. aprillini Saaremaal asuval kinnistul metsateatise alusel lageraiet. Määrates kaardi ning GPS-seadme abil kinnistu piire ning näidates neid looduses ette harvesteri operaatorile, ei olnud Kavak piisavalt tähelepanelik. Selle tulemusena osutas ta raiutava alana kõrvalasuvale kinnistule, kus lageraie ei olnud lubatud. Nii juhtus, et eraldisel raiuti 1,421 hektari suurune puistu rinnaspindala alammäärast 10,6 ruutmeetrit hektari kohta väiksemaks.
Metsaseaduse järgi on 81-90 aastase tamme enamuspuuliigiga puistu kahjumääraks rinnaspindala lubatud alammäärast väiksemaks viimisega 500 eurot 1 ruutmeeter 1 hektari kohta. Kokku tekitas Elvis Kavak ebaseadusliku metsaraie korraldamisega 7531,30 eurot kahju ja kinnistu omanikule 7344 euro suuruse kahju.
Kohus tunnistas Kavaku süüdi puude ja põõsaste ebaseaduslikus raiumises ning karistas teda kuuekuulise vangistusega. Kuna kuritegu oli toime pandud enne eelmist kohtuotsust, mis tehti 2011. aastal, luges kohus nüüd mõistetud karistuse raskema kuriteo eest mõistetud karistusega kaetuks.
Loe lisa SIIT
0Shares