Metsasaadused Eesti tipprestoranides

Mitmel pool Eesti tipprestoranides saab proovida kuuseokkaid, kasekäsna, männikäbisid, sipelgaid, põdrasamblikku ja muudki metsamaterjali.

Õhtuleht küsib, kas see on nagu rehepapi-filmis, kus eestlane sööb seepi ja kiidab?

„See, kas metsamaterjal lisab roale värvi, struktuuri või maitset, sõltub juba konkreetsest lisandist,“ ütleb Ammende Villa peakokk Mihkel Heinmets. Kui kuuseokkad ja kasekäsn annavad maitset, siis sammal püüab pigem pilku.

Sagadi mõisa restoranis pakutakse üheksaeurose eelroana külmsuitsutatud põdraliha karamellitud põdrasamblikuga. Vihula mõisa restoranis La Boheme saab sama raha eest sammalt proovida pohlakastme ja karuterriiniga.

“Sagadi mõis kuulub Riigimetsa Majandamise Keskuse alla, sestap on kõik, mida Lahemaa metsadest leiab, meil ka au sees,“ kinnitab peakokk Maren Rits. Kui põdrad, metssead, hirved ja karud jõuavad taldrikule tapamajast, siis põdrasamblikku neile seltsiks käib kokk ise metsas otsimas.

Loe edasi Õhtulehest.

0Shares