5000 soojatarbijat saavad odavama toasooja

HARJU ELU:

Laagri ja Loo alevike uute puiduhakke-kaugkütte katlamajade ehitus lõpeb hiliskevadel. Veebruari lõpus toimusid mõlemas sarikapeod ning ligi 2,2 miljoni eurone investeering annab soodsama kütte vähemalt 5000 tarbijale.

Hakkpuidukatlamajade rajamist valmistati ette juba mitu aastat. Suurema hoo sai see sisse 2015, kui majandus- ja taristuminister võttis vastu otsuse soojusmajanduse arengukavade koostamise kohta. Sellest haarasid kohe kinni Saue ja Jõelähtme vald. Aasta lõpuks valmis mõlema katlamaja kohta põhjalik analüüs. See näitas, et uute puiduhakke katlamajade ehitamine võimaldab tagada elanikele soodsama soojusvarustuse kodumaise ja taastuva kütuse abil,” selgitas projektijuht.

Paralleelselt aitasid mõlemad vallavalitsused leida uue katlamaja rajamiseks sobiliku maatüki ja Adven Eesti taotles Keskkonnainvesteeringute Keskuselt toetust meetmest “Efektiivne soojusenergia tootmise ja ülekanne”. Peale positiivse otsuse saamise mullu augustis toimusid ehituskonkursid ja ehitus algas detsembris. “Mõlema katlamaja hooned on tänaseks valmis ja katlad paigas. Hetkel toimuvad soojus- ja elektriseadmete montaažitööd ning kevadel saavad need katsetusvalmis,” lisas Arbo Reino Harju Elule.

Loe täpsemalt Harju Elust.

0Shares